Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 00:47

Мочулищенська гімназія

Дубровицької міської ради Сарненського району 
Рівненської області
mochulzosh@ukr.net
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 42
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

13:06
Подорож у Країну Прав Дитини

       Життя інколи  подає нам такі уроки, що ми волею – неволею починаємо відстоювати свої права. Тому важливо сьогодні знати кожному хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав. Проблема правового захисту сімї  та дитинства ось уже тривалий час перебуває у центрі уваги міжнародної спільноти. Найважливіший міжнародно – правовий акт у цій галузі – це Конвенція про права дитини, схвалена на 44-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 20 листопада 1989 року.

     Метою цієї « Конвенції» є встановлення стандартів для захисту дітей від зневаги і образ, із якими вона стикається до певної міри щодня в усіх країнах.


На першому плані  в цьому документі стоять інтереси дитини.

  Для ознайомлення дітей з їхніми правами, з міжнародними документами , які їх  гарантують, бібліотекарем   Мочулищенської публічно – шкільної бібліотеки Луцук Л.Г.  було підготовлено та проведено свято «Подорож у Країну Прав Дитини». Діти мандрували Країною  Дитячих Прав де  вивчали свої права:

-         на життя;

-         на освіту, відпочинок, дозвілля;

-         на свободу думки, совісті, релігії;

-         на повноцінне і достойне життя;

-         на таємницю листування.

Зустрілися   в цій країні з  казковими .ляльковими  героями : Колобком (Вальковць  Сергій), Лисом (Дем’янець Володимир), Попелюшкою (Гаврильчик Яна), казкарем (Заблоцький Максим). Діти відгадували , які права  казкових героїв  були порушені в однойменних казках.

        Декламували учні вірші, інсценували   життєві ситуації. Із цікавістю і захопленням діти  спостерігали, що переможе :   добро, зло чи несправедливість ? У  своїх інсценівках учні 4 класу показали  те, як порушуються права дітей. Це – таємниця листування та порушення прав дітей на захист від незаконного вживання наркотичних речовин.

   Виконання законів, їх реалізація потребує насамперед їх знання всіма громадянами і особливо молоддю - майбутнім кожної держави.

Переглядів: 678 | Додав: Pashok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Друзі сайту
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz