Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 08:06

Мочулищенська гімназія

Дубровицької міської ради Сарненського району 
Рівненської області
mochulzosh@ukr.net
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет вам подобається
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

09:52
Обираємо професію – обираємо долю

  Випускник із новеньким атестатом про середню освіту — немов билинний витязь на роздоріжжі. Адже перед ним не три дороги, а більше, та немає придорожнього каменя, на якому було б чітко написано, які випробування чекають на цього випускника на кожній дорозі. Багато доріг привабливі. Але потрібно обрати ту, яка максимально відповідала б схильностям і особливостям особистості. А цей вибір зробити не так вже й легко. Деякі молоді люди дотримують принцип: аби отримати диплом. У прагненні до здобуття вищої освіти є безліч позитивних моментів: люди з вищою освітою мають певні переваги в набутті суспільного статусу, у разі висунення на керівну роботу, придбання життєвих благ тощо.

   Тому дехто прагне до ВНЗ не для того, щоб здобути знання, а для того, щоб хоча б формально отримати вищу освіту.

На вибір професії впливає багато факторів: її популярність, престиж у суспільстві, схильність людини, її інтерес до певного виду діяльності, рівень заробітної плати тощо. Однак на вибір професії можуть вплинути й інші обставини — поради оточуючих, приклад друзів, батьків, мода на спеціальність, просто бажання мати диплом, байдуже який тощо.

Багато розчарувань виникає через недостатню поінформованість щодо вимог до тієї чи іншої роботи.  Більш детально ознайомилися про світ професій, з особливостями деяких нових професій. Вибір професії має бути планомірним. Дискусія «Чи слід слухати батьків, коли обираєш професію та навчальний заклад?» Зробили висновок, що всі поради батьків потрібно сприймати не як єдину істину, а як непогане джерело інформації, доброзичливе й конструктивне.

   Обираючи майбутню професію, ви, звісно, оцінюєте свій характер, інтереси та здібності, намагаєтеся уявити собі, чи здатні ви стати фахівцем високого рівня. Провели анкетування.

Переглядів: 879 | Додав: Pashok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Друзі сайту
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz