Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 19:52

Мочулищенська гімназія

Дубровицької міської ради Сарненського району 
Рівненської області
mochulzosh@ukr.net
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 42
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

20:44
Тиждень дитячої та юнацької книги "Книга - дивовижний сад, будинок життя і мудрості"

В Мочулищенській публічно – шкільній бібліотеці  з

 28.03. по 01. 04.2016 року пройшов тиждень  дитячої та юнацької книги  «Книга – дивовижний сад , будинок життя та мудрості»

«Будинок , в якому немає книги,

подібний до тіла без душі »

                                                                        Марк Цицерон

 Мета проведення тижня :

  • розширити і поглибити знання учнів про джерела походження книги;
  • звернути на цінність книжок , які стали скарбницею людства;
  • підвести підростаюче покоління до освідомлення того, що читання книжок є невід’ємною частиною самоосвіти  і духовного самовдосконалення.

Протягом тижня  були проведені такі заходи:

Діяли книжкові виставки : «Любов  до книги – любов до мудрості», «Читати – це круто!», була проведена екскурсія для молодших школярів до бібліотеки , бібліотечні уроки: «Вибір книг у бібліотеці» - для учнів 1 кл.,  «Про книгу та бібліотеку» - для учнів 2 класу,  «Сім чудес України» - 7клас, учні  ознайомилися із шедевром світового садово – паркового мистецтва  дендропарк  «Софіївка», з унікальним куточком природи на півдні  України  «Асканія - Нова», з одним  найвідоміших ярмарків  в Україні «Сорочинський ярмарок», з перлиною Хмельниччини - печерою «Атлантида», із мальовничим регіоном України  «Українські Карпати»,   з однією найбільшою святинею України «Києво – печерська лавра» та  історичним об’єктом України - заповідник «Хортиця».  Для учнів старших класів  підготовлена інформаційна година  «10 найдорожчих книг світу».

   Протягом тижня проводились конкурси:

 «ЇЇ величність книга» - 5кл.,  де діти пізнавали автора за підказкою, із запропонованих слів складали назву казки, продовжували прислів’я; гра – конкурс  «Подорож до Країни Читландії»  - 3-4 клас, читачі  повертали героїв до своїх казок , блукали казковим лабіринтом, перебиралися  через море чарівним місточком, відповідаючи на вікторину «Хто? Хто…», відгадували загадки, розв’язували незвичайні приклади. 

     Вікторини:

«Бібліоман»  - 8-9 кл., «Знавці літератури» -7 клас.

 Завершення тижня книги припало на  1 квітня, коли відзначається Всесвітній день птахів. Була представлена виставка «Птахи у декоративно – прикладному мистецтві» та свято «Птахи – це таємниці і краса» . До цього свята  Вальковець Віталій , Гаврильчик  Артур  - уч. 8 кл.,  Позняк Антон , Деркач Володимир – уч.7  кл. виготовили  для наших пернатих друзів шпаківні, було випечено та представлено  обрядове печиво  «Жайворонки».  Присутні ознайомилися з різними видами птахів, їхні звички , повадки, цікаві факти з їхнього життя, а головне , яку користь приносять птахи.  Для закріплення матеріалу з глядачами  була проведена  вікторина «Знавці птахів»,   на запитання якої діти відповідали із задоволенням. На завершення свята  ведучі ознайомили присутніх з прикметами,  народознавчими святами , які пов’язані з птахами. Всі учасники,  які долучилися до свята, були нагороджені солодкими призами.

Переглядів: 526 | Додав: Pashok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Друзі сайту
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz